Zimowa sałata z mieszanych jarzyn

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śledź filet  g  x  kcal =  kcal
Soczewica  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Sok z ogórków kiszonych  g  x   kcal =  kcal
Mleczaj Rydz  g  x  kcal = 0 kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Sok cytrynowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zimowa sałata z mieszanych jarzyn
  1. 1. Ugotowane ziemniaki i seler kroimy w cienkie paski, a następnie mieszamy je z ugotowaną soczewicą, pokrojonym w paski ogórkiem oraz śledziem.
  2. 2. Dodajemy do nich posiekaną cebulę i polewamy zaprawą wykonaną z utartych żółtek, śmietany i soku z cytryny.
  3. 3. Całość dokładnie mieszamy, wyrównujemy i odstawiamy na godzinę.
  4. 4. Po upływie tego czasu sałatkę przybieramy posiekanym bura­kiem i kapustą.
  5. 5. Pozostałe dodatki przyprawiamy zaprawą do sałat i układamy na salaterce.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
wh0cd187426 triamterene brand name
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.799