Zimowa sałata z mieszanych jarzyn

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śledź filet  g  x  kcal =  kcal
Soczewica  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Sok z ogórków kiszonych  g  x   kcal =  kcal
Mleczaj Rydz  g  x  kcal = 0 kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Sok cytrynowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zimowa sałata z mieszanych jarzyn
  1. 1. Ugotowane ziemniaki i seler kroimy w cienkie paski, a następnie mieszamy je z ugotowaną soczewicą, pokrojonym w paski ogórkiem oraz śledziem.
  2. 2. Dodajemy do nich posiekaną cebulę i polewamy zaprawą wykonaną z utartych żółtek, śmietany i soku z cytryny.
  3. 3. Całość dokładnie mieszamy, wyrównujemy i odstawiamy na godzinę.
  4. 4. Po upływie tego czasu sałatkę przybieramy posiekanym bura­kiem i kapustą.
  5. 5. Pozostałe dodatki przyprawiamy zaprawą do sałat i układamy na salaterce.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.121