Faszerowane jaja w skorupkach

Faszerowane jaja w skorupkach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
3
Średnia 3.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ozór wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Drób  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Faszerowane jaja w skorupkach
  1. 1. Drobno posiekane szalotki i pieczarki dusimy na maśle do miękkości.
    Drobno posiekane szalotki i pieczarki dusimy na  maśle do miękkości.
  2. 2. Osiem jajek gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy je ze skorupek, kroimy na połówki. Oddzielamy białka od żółtek.
  3. 3. Rozprowadzamy mąkę rosołem i mieszamy ją ze śmietaną. Powinien powstać gęsty sos.
  4. 4. Do szalotek z pieczarkami dodajemy sos, drobno pokrojone mięso, ozór, sól, posiekaną pietruszkę oraz przetarte żółtko. Wszystko razem mieszamy i zagotowujemy.
  5. 5. Przygotowany farsz nakładamy na połówki białek tak, aby tworzyły całego jajka. Smarujemy je rozbitym jaj­kiem, posypujemy bułką tartą, a następnie smażymy na smalcu. Ja­jka podajemy na półmisku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: drób jajka
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.115