Potrawka z sarny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Białe trufle  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sos śmietanowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Potrawka z sarny
  1. 1. Sarninę dusimy z pla­strami słoniny, cebulą i przyprawami.
  2. 2. Gdy mięso będzie miękkie mielimy je kilka razy w maszynce.
  3. 3. Trufle kroimy w plastry i odkładamy kilka kawałków do dekoracji.
  4. 4. Pozostałą część trufli mielimy z mię­sem, rozprowadzamy rosołem, wlewamy maderę i wbijamy jajo.
  5. 5. Otrzymaną masę przecieramy.
  6. 6. Małe foremki smarujemy masłem i nakładamy w nie farsz.
  7. 7. Foremki układamy na blasze, przykrywamy papierem do pieczenia i wsta­wiamy do piekarnika.
  8. 8. Pod blachę do piekarnika wstawiamy naczynie z wodą.
  9. 9. Babki pieczemy około 40 minut.
  10. 10. Upieczone babki wyjmujemy z foremek.
  11. 11. Na talerzach polewamy sosem śmietanowym i przybieramy pla­sterkami trufli.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: alkohol dziczyzna grzyby
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.812