Potrawka z sarny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Białe trufle  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sos śmietanowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Potrawka z sarny
  1. 1. Sarninę dusimy z pla­strami słoniny, cebulą i przyprawami.
  2. 2. Gdy mięso będzie miękkie mielimy je kilka razy w maszynce.
  3. 3. Trufle kroimy w plastry i odkładamy kilka kawałków do dekoracji.
  4. 4. Pozostałą część trufli mielimy z mię­sem, rozprowadzamy rosołem, wlewamy maderę i wbijamy jajo.
  5. 5. Otrzymaną masę przecieramy.
  6. 6. Małe foremki smarujemy masłem i nakładamy w nie farsz.
  7. 7. Foremki układamy na blasze, przykrywamy papierem do pieczenia i wsta­wiamy do piekarnika.
  8. 8. Pod blachę do piekarnika wstawiamy naczynie z wodą.
  9. 9. Babki pieczemy około 40 minut.
  10. 10. Upieczone babki wyjmujemy z foremek.
  11. 11. Na talerzach polewamy sosem śmietanowym i przybieramy pla­sterkami trufli.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: alkohol dziczyzna grzyby
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.747