Serdelki z zająca

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Jelito cienkie wieprzowe  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Serdelki z zająca
  1. 1. Mięso i słoninę mielimy w maszynce.
  2. 2. Dokładnie mieszamy mięso z jajkiem, przyprawami korzennymi oraz solą.
  3. 3. Całość ucieramy z wodą, aż zrobi się równa, kleista masa.
  4. 4. Przygotujemy cienkie jelito wieprzowe natarte solą i obmyte w wodzie.
  5. 5. Jelito faszerujemy mię­sem, co 10 cm przewiązujemy sznurkiem, dzieląc tym samym na małe kiełbaski.
  6. 6. Następnego dnia wieszamy kiełbaski na godzinę w go­rącym dymie, po czym wrzucamy do wrzątku i gotujemy.
  7. 7. Podajemy z mu­sztardą lub usmażone do kwaśnej fasolki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.817