Jaja nadziewane w skorupkach

Jaja nadziewane w skorupkach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1.5
2
Średnia 1.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jaja nadziewane w skorupkach
  1. 1. Ugotowane na twardo jaja (8 sztuk) studzimy w zimnej wodzie, a następnie ostrym kuchennym nożem przecinamy na dwie połówki.
    Ugotowane na twardo jaja (8 sztuk) studzimy w zimnej wodzie, a następnie ostrym kuchennym nożem przecinamy na dwie połówki.
  2. 2. Białka oraz żółtka delikatnie wybieramy łyżeczką, drobno siekamy i smażymy na maśle. W trakcie smażenia dodajemy śmietanę, su­rowe jajko, drobno pokrojony szczypiorek albo pietruszkę, sól i pieprz.
  3. 3. Skorupki napełniamy masą, uciskamy i posypujemy tartą bułką.
  4. 4. Kładziemy je na patelni, nadzieniem do dołu i smażymy na maśle.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Jak można coś takiego wciskać ludziom?! Ohyda! Przy pierwszym kęsie wyczułam mannę, a ...
swietnie
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.083