Czerwona kapusta

Czerwona kapusta
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta czerwona  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Czerwona kapusta
  1. 1. Kapustę drobno szatkujemy, gotujemy we wrzącej wodzie 15 minut, a następnie odsączamy.
    Kapustę drobno szatkujemy, gotujemy we wrzącej wodzie 15 minut, a następnie odsączamy.
  2. 2. Słoninę drobno kroimy.
  3. 3. Przygotowujemy zasmażkę ze słoniny i mąki.
  4. 4. Do kapusty dodajemy liść laurowy, cukier, sól, sok z cytryny i zasmażkę.
  5. 5. Całość wolno dusimy pod przykryciem przez godzinę, często mieszając.
  6. 6. Kapustę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sok z cytryny możemy zastąpić czerwonym winem lub jabłkami.
  7. 7. Przed podaniem możemy kapustę przybrać listkami mięty.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.831