Królik w sosie śmietanowym

Królik w sosie śmietanowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.88
25
Średnia 3.88 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Comber z królika  g  x  kcal =  kcal
Udo z królika  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Królik w sosie śmietanowym
  1. 1. Comber i udziec z królika myjemy, osuszamy i nacieramy solą.
    Comber i udziec z królika myjemy, osuszamy i nacieramy solą.
  2. 2. Wkładamy do naczynia żaroodpornego nasmarowanego masłem i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 200°C. Pieczemy ponad godzinę. W trakcie pieczenia polewamy mięso sosem.
  3. 3. Po godzinie, gdy mięso się dopieka, posypujemy mąką. Dodajemy śmietanę, sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki.
  4. 4. Upieczone mięso z królika przekładamy na półmisek i polewamy przecedzonym przez sito sosem śmietanowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Metody przygotowania: Pieczenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
niezle pasuje jeszcze do tego drobno krojony pomidor :)
najlepsza ze wszystkich, pyszności
Bardzo szybko sie robi i wychodzi naprawde dobra zupa, smakuje prawie jak domowa. Ostatnio robilam ...
Bardzo dobry pasztet, mi bardzo smakuje i czosnkowy jest chyba najlepszy ze wszystkich.
Uwielbiam ten pasztet z pomidorami! Super smakuje z ketchupem :)
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.804