Babka łatwa

Babka łatwa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.8
5
Średnia 3.8 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babka łatwa
  1. 1. Żółtka umytych jaj ubijamy na sztywno.
    Żółtka umytych jaj ubijamy na sztywno.
  2. 2. Następnie wsypujemy do nich mąkę, cukier, drożdże rozrobione w letniej wodzie i dalej ubijamy całość przez godzinę.
  3. 3. Wyrobioną masę wlewamy do formy wielkości arkusza papieru i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby zwiększyło swoją objętość.
  4. 4. Wyrośnięte ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220ºC na 45 minut.
  5. 5. Po upływie tego czasu formę przykrywamy papierem, wyjmujemy ostrożnie z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.494