Kuskus z ciecierzycą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kasza kuskus  g  x  kcal = 0 kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Ciecierzyca konserwowa  g  x   kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Groszek zielony  g  x  kcal = 0 kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Płatki migdałowe  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kuskus z ciecierzycą
  1. 1. Siekamy cebulę, a pomidory obieramy i kroimy w kostkę.
  2. 2. Szklimy cebulę na oliwie (1/4 szklanki). Chłodzimy.
  3. 3. Doprowadzamy bulion do wrzenia. Dodajemy kuskus i groszek, zdejmujemy z ognia i odstawiamy na 5 minut.
  4. 4. Dodajemy cebulę wraz z oliwą i mieszamy.
  5. 5. Prażymy migdały.
  6. 6. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd423535 metformin without a prescriptions online tetracycline clindamycin hcl 300 mg ...
wh0cd7982 purchase lynoral
wh0cd775159 buy zestoretic
wh0cd839115 Trazodone Hydrochloride
wh0cd989844 prozac levaquin where to buy tadalafil online ventolin augmentin pill
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.349