Jaja nadziewane cielęciną

Jaja nadziewane cielęciną
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Sos śmietankowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jaja nadziewane cielęciną
  1. 1. Ugotowane jaja kroimy na połówki i wy­jmujemy z nich żółtka.
    Ugotowane jaja kroimy na połówki i wy­jmujemy z nich żółtka.
  2. 2. Cie­lęcinę kroimy na małe kawałki. Razem z żółtkami i cebulą dusimy ją na maśle (2dkg) i przyprawiamy. Mieszamy z łyżką śmietankowego sosu i nakładamy na wierzch białek.
  3. 3. Całość posypujemy bułką tartą.
  4. 4. Ka­lafior gotujemy w osolonej wodzie i przecieramy go przez sitko. Przetartą masę mieszamy z masłem oraz utartym parmezanem i wykładamy na półmisek.
  5. 5. Wokół kalafiora układamy jaja, nadzieniem do góry. Całość polewamy śmietan­kowym sosem, posypujemy resztą parmezanu i skrapiamy masłem.
  6. 6. Wkładamy na 10 minut do piekarnika i zapiekamy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina jajka
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd945975 prednisone advair erythromycin propecia atomoxetine strattera
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.89