Jaja nadziewane cielęciną

Jaja nadziewane cielęciną
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Sos śmietankowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jaja nadziewane cielęciną
  1. 1. Ugotowane jaja kroimy na połówki i wy­jmujemy z nich żółtka.
    Ugotowane jaja kroimy na połówki i wy­jmujemy z nich żółtka.
  2. 2. Cie­lęcinę kroimy na małe kawałki. Razem z żółtkami i cebulą dusimy ją na maśle (2dkg) i przyprawiamy. Mieszamy z łyżką śmietankowego sosu i nakładamy na wierzch białek.
  3. 3. Całość posypujemy bułką tartą.
  4. 4. Ka­lafior gotujemy w osolonej wodzie i przecieramy go przez sitko. Przetartą masę mieszamy z masłem oraz utartym parmezanem i wykładamy na półmisek.
  5. 5. Wokół kalafiora układamy jaja, nadzieniem do góry. Całość polewamy śmietan­kowym sosem, posypujemy resztą parmezanu i skrapiamy masłem.
  6. 6. Wkładamy na 10 minut do piekarnika i zapiekamy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina jajka
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.109