Knedle z truskawkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Truskawka  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Knedle z truskawkami
  1. 1. Ziemniaki obieramy i dokładnie myjemy.
  2. 2. Gotujemy je w lekko osolonej wodzie.
  3. 3. Mielimy ziemniaki na maszynce do mięsa, a następnie studzimy.
  4. 4. Wykładamy ziemniaki na stolnicę, robimy w nich wgłębienie i wsypujemy mąkę ziemniaczaną oraz wbijamy jajko.
  5. 5. Zagniatamy ciasto.
  6. 6. Z truskawek usuwamy ogonki, dokładnie myjemy owoce i osuszamy je.
  7. 7. Odrywamy z ciasta niewielki kawałek, formujemy z niego mały placek. Na jego środku kładziemy truskawkę i oblepiamy ja ciastem. W ten sposób lepimy wszystkie knedle. Układamy jeden obok drugiego na czystej ściereczce, nie powinny się ze sobą stykać. Aby nie obsychały można je przykryć drugą ściereczką.
  8. 8. Knedle gotujemy w lekko osolonej, wrzącej wodzie, na małym ogniu przez około 20 minut od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię.
  9. 9. Przed podaniem, knedle polewamy śmietaną wymieszaną z cukrem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.897