Comber sarni w słodkim sosie

Comber sarni w słodkim sosie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sok wiśniowy  g  x   kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Udziec z sarny  g  x  kcal =  kcal
Galaretka porzeczkowa  g  x   kcal =  kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Comber sarni w słodkim sosie
  1. 1. Mięso myjemy i szpikujemy je połową słoniny.
    Mięso myjemy i szpikujemy je połową słoniny.
  2. 2. Pozostałą część słoniny wkładamy do garnka i podgrzewamy, aby się stopiła.
  3. 3. Wówczas dodajemy do niej sarninę i drobno poszatkowane warzywa.
  4. 4. Całość dusimy na małym ogniu pod przykrywką, co jakiś czas podlewając małą ilością wody.
  5. 5. Kiedy mięso stanie się miękkie, posypujemy je mąką i po krótkiej chwili gotowania dodajemy przyprawy, karmel, wino, sok wiśniowy oraz galaretkę porzeczkową.
  6. 6. Po kilku minutach wyjmujemy z garnka mięso i kroimy je w plastry.
  7. 7. Podając na stół polewamy przetartym przez sito sosem.
  8. 8. Serwujemy z ziemniakami ugotowanymi i wyciśniętymi przez ozdobną końcówkę szprycy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol dziczyzna warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.536