Comber sarni w słodkim sosie

Comber sarni w słodkim sosie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sok wiśniowy  g  x   kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Udziec z sarny  g  x  kcal =  kcal
Galaretka porzeczkowa  g  x   kcal =  kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Comber sarni w słodkim sosie
  1. 1. Mięso myjemy i szpikujemy je połową słoniny.
    Mięso myjemy i szpikujemy je połową słoniny.
  2. 2. Pozostałą część słoniny wkładamy do garnka i podgrzewamy, aby się stopiła.
  3. 3. Wówczas dodajemy do niej sarninę i drobno poszatkowane warzywa.
  4. 4. Całość dusimy na małym ogniu pod przykrywką, co jakiś czas podlewając małą ilością wody.
  5. 5. Kiedy mięso stanie się miękkie, posypujemy je mąką i po krótkiej chwili gotowania dodajemy przyprawy, karmel, wino, sok wiśniowy oraz galaretkę porzeczkową.
  6. 6. Po kilku minutach wyjmujemy z garnka mięso i kroimy je w plastry.
  7. 7. Podając na stół polewamy przetartym przez sito sosem.
  8. 8. Serwujemy z ziemniakami ugotowanymi i wyciśniętymi przez ozdobną końcówkę szprycy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol dziczyzna warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.036