Sarnina na sposób litewski

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Comber z sarny  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sarnina na sposób litewski
  1. 1. Skruszały comber dokładnie szpikujemy słoniną.
  2. 2. Solimy i pozostawiamy na godzinę.
  3. 3. Następnie mięso wykładamy na blachę i polewamy połową roztopionego masła.
  4. 4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150°C, aż mięso się zrumieni.
  5. 5. Następnie posypujemy je kilka razy cukrem, z którego, pod wpływem temperatury, utworzy się na powierzchni glazura. Dzięki temu mięso skruszeje.
  6. 6. W oddzielnym naczyniu gotujemy śmie­tanę z sokiem z cytryny, solą i mąką. Mieszamy dokładnie.
  7. 7. Przed podaniem mięsa do sosu dodajemy surowe masło, które ubijamy trzepaczką na gorącej blasze.
  8. 8. Sarninę podajemy na półmisku i polewamy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia litewska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
wh0cd619715 apcalis online plaquenil rhinocort buy imodium homepage flomax buy ginseng reglan
wh0cd150249 toradol acyclovir
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.721