Potrawka z sarniny

Potrawka z sarniny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.75
4
Średnia 3.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Marynata jarzynowa  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Galaretka porzeczkowa  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Potrawka z sarniny
  1. 1. Sarninę zalewamy marynatą jarzynową i pozostawiamy na dwa dni.
    Sarninę zalewamy marynatą jarzynową i pozostawiamy na dwa dni.
  2. 2. Po tym czasie mięso odsączamy i solimy.
  3. 3. Następnie układamy je na rozgrzane masło i dodajemy warzywa z marynaty. Całość dusimy pod przykrywką, aż mięso stanie się miękkie.
  4. 4. Potem wyjmujemy je na talerz.
  5. 5. Do garnka, w którym gotowaliśmy sarninę, dodajemy mąkę i ją zasmażamy. Wlewamy rosół, mieszamy, a otrzymany sos przecieramy przez sito.
  6. 6. Przetarty sos ponownie gotujemy, po czym dodajemy galaretę porzeczkową i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
  7. 7. Mięso z sarny kroimy na równe kawałki, wkładamy do sosu i gotujemy.
  8. 8. Gotową potrawkę polewamy sosem, podajemy z marynowaną gruszką, przybraną listkami świeżych ziół.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.723