Potrawka z sarniny

Potrawka z sarniny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.75
4
Średnia 3.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Marynata jarzynowa  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Galaretka porzeczkowa  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Potrawka z sarniny
  1. 1. Sarninę zalewamy marynatą jarzynową i pozostawiamy na dwa dni.
    Sarninę zalewamy marynatą jarzynową i pozostawiamy na dwa dni.
  2. 2. Po tym czasie mięso odsączamy i solimy.
  3. 3. Następnie układamy je na rozgrzane masło i dodajemy warzywa z marynaty. Całość dusimy pod przykrywką, aż mięso stanie się miękkie.
  4. 4. Potem wyjmujemy je na talerz.
  5. 5. Do garnka, w którym gotowaliśmy sarninę, dodajemy mąkę i ją zasmażamy. Wlewamy rosół, mieszamy, a otrzymany sos przecieramy przez sito.
  6. 6. Przetarty sos ponownie gotujemy, po czym dodajemy galaretę porzeczkową i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
  7. 7. Mięso z sarny kroimy na równe kawałki, wkładamy do sosu i gotujemy.
  8. 8. Gotową potrawkę polewamy sosem, podajemy z marynowaną gruszką, przybraną listkami świeżych ziół.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.726