Nóżki smażone w cieście

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Nogi wieprzowe  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Nóżki smażone w cieście
  1. 1. Oczyszczone nogi wieprzowe gotujemy z włoszczyzną, zielem angielskim, liśćmi laurowymi, solą oraz ce­bulą przez około 3-4 godziny.
  2. 2. Kiedy mięso będzie miękkie, wyjmujemy kości, rozcinamy każdą nogę na pół i pozostawiamy do ostygnięcia.
  3. 3. Mieszamy w garnku drewnianą łyżką żółtka, mleko i mąkę.
  4. 4. Dodajemy sól, roz­puszczone masło oraz ubitą z białek pianę. Lekko mieszamy.
  5. 5. Nóżki posypujemy mąką, maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym smalcu.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
wh0cd761379 homepage prozac no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.758