Nadzienie do prosięcia z rodzynkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wątroba wieprzowa  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki sułtańskie  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech pistacjowy  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Nadzienie do prosięcia z rodzynkami
  1. 1. Rozcieramy masło, do którego wbijamy 2 żółtka.
  2. 2. Dodajemy namoczone w mleku i odciśnięte bułki.
  3. 3. Wszystko ucieramy, aby powstała gładka masa.
  4. 4. Dodajemy posiekaną i przetartą przez sito surową wątrobę, cukier, gałkę muszkatołową i sól.
  5. 5. Parzymy migdały i pistacje, po czym je siekamy.
  6. 6. Ubijamy pianę z białek i dodajemy do niej pokrojone migdały, pistacje oraz rodzynki.
  7. 7. Mieszamy wcześniej zrobioną masę z ubitą pianą i nadziewamy gotowym farszem prosię.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce wieprzowina
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.036