Nóżki wieprzowe z sosem tatarskim

Nóżki wieprzowe z sosem tatarskim
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Nogi wieprzowe  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Fasola biała  g  x  kcal = 0 kcal
Groch łuskowy (żółty)  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sos tatarski  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Nóżki wieprzowe z sosem tatarskim
  1. 1. Gotujemy nogi wieprzowe z jarzynami i cebulami (3 sztuki) aż będą miękkie.
    Gotujemy nogi wieprzowe z jarzynami i cebulami (3 sztuki) aż będą miękkie.
  2. 2. Kiedy ostygną, kroimy mięso w kostkę, dodajemy jedną dro­bno posiekaną cebulę i natkę pie­truszki, sok cytrynowy, oliwę i pieprz.
  3. 3. Pozostawiamy na 2 godziny.
  4. 4. Marchew kroimy w cienkie słupki.
  5. 5. Gotujemy kalafior, groszek, zieloną fa­solkę, mieszamy z sosem tatarskim i układamy wraz z pokrojonymi nóżkami na półmisku.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.013