Zrazy z jelenia

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z jelenia  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wędzona  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Sos worcestershire  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Grzanki  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy z jelenia
  1. 1. Mięso z jelenia (najlepiej szynka) kroimy na małe zrazy.
  2. 2. Rozbijamy z każdej strony i dokładnie szpikujemy cienkimi plasterkami słoniny.
  3. 3. Następnie oprószamy je mąką i smażymy na rozgrzanym maśle.
  4. 4. Na półmisku według upodobania układamy jarzyny np.: czerwoną kapustę duszoną w winie lub przecierane buraczki z jabłkami.
  5. 5. Zrazy obkładamy wcześniej przygotowanymi grzankami.
  6. 6. Do pozo­stałego po smażeniu tłuszczu dolewamy wino, rosół, sos Worcester i doprowadzamy do wrzenia.
  7. 7. Przed podaniem mięso polewamy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.026