Zrazy z jelenia

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z jelenia  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wędzona  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Sos worcestershire  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Grzanki  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy z jelenia
  1. 1. Mięso z jelenia (najlepiej szynka) kroimy na małe zrazy.
  2. 2. Rozbijamy z każdej strony i dokładnie szpikujemy cienkimi plasterkami słoniny.
  3. 3. Następnie oprószamy je mąką i smażymy na rozgrzanym maśle.
  4. 4. Na półmisku według upodobania układamy jarzyny np.: czerwoną kapustę duszoną w winie lub przecierane buraczki z jabłkami.
  5. 5. Zrazy obkładamy wcześniej przygotowanymi grzankami.
  6. 6. Do pozo­stałego po smażeniu tłuszczu dolewamy wino, rosół, sos Worcester i doprowadzamy do wrzenia.
  7. 7. Przed podaniem mięso polewamy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.179