Selerowa sałata na sposób francuski

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zaprawa z oliwy i cytryny na bazie śmietany  g  x   kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Selerowa sałata na sposób francuski
  1. 1. Oczyszczone ale nieobrane selery gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu obieramy je i kroimy według uznania, w krążki lub paski.
  2. 2. Sardele oczyszczamy ze skór i ości, drobno siekamy i dodajemy je do zaprawy. Do sosu dodajemy również ząbek roztar­tego czosnku oraz musztardę.
  3. 3. Całość gotujemy na małym ogniu i mieszamy . Wszystkie składniki muszą się dokładnie połączyć.
  4. 4. Sos przecieramy przez sitko, mieszamy z pokrojonymi wcześniej selerami i wykładamy na sala­terkę. Z wierzchu posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki i koprem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
wh0cd619715 apcalis online plaquenil rhinocort buy imodium homepage flomax buy ginseng reglan
wh0cd150249 toradol acyclovir
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.636