Selerowa sałata na sposób francuski

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zaprawa z oliwy i cytryny na bazie śmietany  g  x   kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Selerowa sałata na sposób francuski
  1. 1. Oczyszczone ale nieobrane selery gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu obieramy je i kroimy według uznania, w krążki lub paski.
  2. 2. Sardele oczyszczamy ze skór i ości, drobno siekamy i dodajemy je do zaprawy. Do sosu dodajemy również ząbek roztar­tego czosnku oraz musztardę.
  3. 3. Całość gotujemy na małym ogniu i mieszamy . Wszystkie składniki muszą się dokładnie połączyć.
  4. 4. Sos przecieramy przez sitko, mieszamy z pokrojonymi wcześniej selerami i wykładamy na sala­terkę. Z wierzchu posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki i koprem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
wh0cd20707 suhagra elocon over the counter
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.394