Selerowa sałata na sposób francuski

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zaprawa z oliwy i cytryny na bazie śmietany  g  x   kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Selerowa sałata na sposób francuski
  1. 1. Oczyszczone ale nieobrane selery gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu obieramy je i kroimy według uznania, w krążki lub paski.
  2. 2. Sardele oczyszczamy ze skór i ości, drobno siekamy i dodajemy je do zaprawy. Do sosu dodajemy również ząbek roztar­tego czosnku oraz musztardę.
  3. 3. Całość gotujemy na małym ogniu i mieszamy . Wszystkie składniki muszą się dokładnie połączyć.
  4. 4. Sos przecieramy przez sitko, mieszamy z pokrojonymi wcześniej selerami i wykładamy na sala­terkę. Z wierzchu posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki i koprem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
wh0cd455598 amoxicillin fluoxetine nexium eurax clonidine
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.047