Jaja z kawiorem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Kawior czarny  g  x  kcal = 0 kcal
Sardynka  g  x  kcal =  kcal
Ser bryndza  g  x  kcal = 0 kcal
Tarteletki kruche  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jaja z kawiorem
  1. 1. Gotujemy jaja na twardo, obieramy ze skorupek, dzielimy na równe po­łówki i wyjmujemy z nich żółtka.
  2. 2. Od­dzielnie dusimy w maśle posiekaną cebulę, dodajemy do niej żółtka, przetarte przez sitko wraz z obranymi z ości sardynkami i bryndzą.
  3. 3. Mie­szamy całość na masę i nakładamy równo na białka w miejsce wyjętych żół­tek.
  4. 4. Pozostałą część masy na­kładamy na upieczone tarteletki i po­sypujemy szczypiorkiem.
  5. 5. Nakładamy na każdą tarteletkę nadzianą połowę jajka, okrągłą powierzchnią na spód, na wierzchu smarujemy równą warstwą ka­wioru, maskując tym sposobem na­dzienie.
  6. 6. Kiedy zabraknie nam tarteletek, możemy podawać jaja na grzankach z bułki lub chleba.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd7982 purchase lynoral
wh0cd775159 buy zestoretic
wh0cd839115 Trazodone Hydrochloride
wh0cd989844 prozac levaquin where to buy tadalafil online ventolin augmentin pill
wh0cd423547 anafranil fluoxetine example wellbutrin amitriptyline
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.958