Jaja z kawiorem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Kawior czarny  g  x  kcal = 0 kcal
Sardynka  g  x  kcal =  kcal
Ser bryndza  g  x  kcal = 0 kcal
Tarteletki kruche  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jaja z kawiorem
  1. 1. Gotujemy jaja na twardo, obieramy ze skorupek, dzielimy na równe po­łówki i wyjmujemy z nich żółtka.
  2. 2. Od­dzielnie dusimy w maśle posiekaną cebulę, dodajemy do niej żółtka, przetarte przez sitko wraz z obranymi z ości sardynkami i bryndzą.
  3. 3. Mie­szamy całość na masę i nakładamy równo na białka w miejsce wyjętych żół­tek.
  4. 4. Pozostałą część masy na­kładamy na upieczone tarteletki i po­sypujemy szczypiorkiem.
  5. 5. Nakładamy na każdą tarteletkę nadzianą połowę jajka, okrągłą powierzchnią na spód, na wierzchu smarujemy równą warstwą ka­wioru, maskując tym sposobem na­dzienie.
  6. 6. Kiedy zabraknie nam tarteletek, możemy podawać jaja na grzankach z bułki lub chleba.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.691