Potrawa z jeleniny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Powidła ze śliwek  g  x   kcal =  kcal
Udziec z jelenia  g  x  kcal = 0 kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Marynata z winem do dziczyzny  g  x   kcal =  kcal
Chleb biały  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Potrawa z jeleniny
  1. 1. Mięso pozostawiamy na 1-2 dni w marynacie do dziczyzny.
  2. 2. Słoninę kroimy w cienkie paski.
  3. 3. Następnie smażymy, aż się zeszkli.
  4. 4. Dodajemy pokrojone w kawałki mięsa, poszatkowaną cebulę, sól i przyprawy. Dusimy pod przykryciem.
  5. 5. Kiedy mięso jest prawie miękkie, wkładamy do niego poszatkowane jabłko, drobno pokrojone migdały i pozostałe składniki.
  6. 6. Mięso gotujemy w sosie około 10 minut. Jeśli sos jest za gęsty dodajemy wodę lub rosół.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.802