Móżdżek w galarecie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Goleń przednia cielęca  g  x  kcal =  kcal
Mózg cielęcy  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Warzywa  g  x  kcal = 0 kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Móżdżek w galarecie
  1. 1. Gotujemy galaretę z nóżek cielęcych z warzywami.
  2. 2. Dodajemy cebulę, bulion, sok cytrynowy i klarujemy białkiem.
  3. 3. Nalewamy galaretę do formy na wysokość palca i pieczemy, dopóki się zagotuje. Połowę galarety przelewamy do naczynia i trzymamy w cieple. Drugą połowę odstawiamy w formie do ostygnięcia.
  4. 4. W osolonej wodzie z cytryną obgotowujemy mózg.
  5. 5. Studzimy i kroimy w plastry.
  6. 6. Każdy plaster mózgu smarujemy gęstym majonezem i układamy na części ostygniętej galarety.
  7. 7. Zalewamy ostrożnie całość pozostałą galaretą i odstawiamy, aby wszystko stężało.
  8. 8. Zastygniętą galaretę wyjmujemy z formy i podajemy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina warzywa
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.747