Wykwintna potrawa z cielęciny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Udziec cielęcy / szynka cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Bułka paryska  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wykwintna potrawa z cielęciny
  1. 1. Na rosole gotujemy ryż.
  2. 2. Dodajemy masło, sól i przetarte pomidory.
  3. 3. Ugotowany ryż wkładamy do formy i podgrzewamy na parze.
  4. 4. Część cielęciny dzielimy na 6 zrazów po 60g każdy.
  5. 5. Zrazy rozbijamy i formujemy w podłużne wąskie filety. Wygładzamy nożem maczanym w wodzie uważając, aby wszystkie były jednakowego kształtu. Pozostawiamy, aby stężały.
  6. 6. Oprószamy zrazy odrobiną soli i obsmażamy przez chwilę na rozgrzanym maśle.
  7. 7. Z bułki wycinamy 6 grzanek wielkości filetów i zrumieniamy je na maśle.
  8. 8. Pozostałą cielęcinę kroimy, mieszamy z namoczoną w śmietanie bułką i mieszamy.
  9. 9. Dodajemy sól, żółtka, 4 łyżki masła i mielimy. Dokładnie mieszamy.
  10. 10. Powstałą masę dzielimy na 6 równych części i smarujemy nią przestudzone kotlety z obydwu stron.
  11. 11. Układamy je w posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, wygładzamy wierzch nożem namoczonym w białku, posypujemy posiekaną szynką i skrapiamy masłem.
  12. 12. Wierzch przykrywamy papierem posmarowanym tłuszczem i wstawiamy do piekarnika, aby się wolno zapiekły.
  13. 13. W tym czasie na pozostałym ze smażenia kotletów maśle dusimy pokrojone drobno grzyby wraz z cebulą, solimy.
  14. 14. Tak przygotowany farsz nakładamy na grzanki.
  15. 15. Podając na stół, kładziemy na środek półmiska ryż. Wokół ryżu układamy grzanki i kotlety tak, aby kotlety leżały na grzankach.
  16. 16. Widoczną część grzanki polewamy białym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.682