Wykwintna potrawa z cielęciny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Udziec cielęcy / szynka cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Bułka paryska  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wykwintna potrawa z cielęciny
  1. 1. Na rosole gotujemy ryż.
  2. 2. Dodajemy masło, sól i przetarte pomidory.
  3. 3. Ugotowany ryż wkładamy do formy i podgrzewamy na parze.
  4. 4. Część cielęciny dzielimy na 6 zrazów po 60g każdy.
  5. 5. Zrazy rozbijamy i formujemy w podłużne wąskie filety. Wygładzamy nożem maczanym w wodzie uważając, aby wszystkie były jednakowego kształtu. Pozostawiamy, aby stężały.
  6. 6. Oprószamy zrazy odrobiną soli i obsmażamy przez chwilę na rozgrzanym maśle.
  7. 7. Z bułki wycinamy 6 grzanek wielkości filetów i zrumieniamy je na maśle.
  8. 8. Pozostałą cielęcinę kroimy, mieszamy z namoczoną w śmietanie bułką i mieszamy.
  9. 9. Dodajemy sól, żółtka, 4 łyżki masła i mielimy. Dokładnie mieszamy.
  10. 10. Powstałą masę dzielimy na 6 równych części i smarujemy nią przestudzone kotlety z obydwu stron.
  11. 11. Układamy je w posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, wygładzamy wierzch nożem namoczonym w białku, posypujemy posiekaną szynką i skrapiamy masłem.
  12. 12. Wierzch przykrywamy papierem posmarowanym tłuszczem i wstawiamy do piekarnika, aby się wolno zapiekły.
  13. 13. W tym czasie na pozostałym ze smażenia kotletów maśle dusimy pokrojone drobno grzyby wraz z cebulą, solimy.
  14. 14. Tak przygotowany farsz nakładamy na grzanki.
  15. 15. Podając na stół, kładziemy na środek półmiska ryż. Wokół ryżu układamy grzanki i kotlety tak, aby kotlety leżały na grzankach.
  16. 16. Widoczną część grzanki polewamy białym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd501390 sildenafil yasmin revia furosemide prednisolone
wh0cd868763 medrol pak
wh0cd252342 trental lamisil digoxin alesse birth control trandate 100mg lithium website
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.779