Polędwica z dzika

Polędwica z dzika
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal = 0 kcal
Marmolada żurawinowa  g  x   kcal =  kcal
Polędwica z dzika  g  x  kcal = 0 kcal
Śliwki suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Polędwica z dzika
  1. 1. Z wina, wody, soku z cytryny, pokrojonej cebuli, przypraw korzennych i suszonych śliwek przygotowujemy marynatę.
    Z wina, wody, soku z cytryny, pokrojonej cebuli, przypraw korzennych i suszonych śliwek przygotowujemy marynatę.
  2. 2. Wszystkie składniki doprowadzamy do wrzenia, zestawiamy z ognia i wkładamy polędwicę.
  3. 3. Całość odstawiamy w chłodne miejsce na 3 dni.
  4. 4. Po upływie tego czasu mięso przekładamy do rondla, dodajemy smalec i dusimy pod przykryciem 2 godziny. Od czasu do czasu mięso polewamy łyżką marynaty. 
  5. 5. Dodajemy śliwki i cebulę.
  6. 6. Gdy polędwica zarumieni się i będzie miękka posypujemy mąką.
  7. 7. Smażymy, dodając do sosu marmoladę żurawinową, cynamon, cukier i marynatę. Jeśli sos jest zbyt gęsty rozcieńczamy go wodą lub rosołem.
  8. 8. Przed podaniem mięso kroimy na równe części.
  9. 9. Układamy na półmisku i polewamy przetartym przez sito sosem, przybieramy natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
zapraszam na mojego bloga z przepisami dla cukrzyków: http://www.slodziutkamama.blogspot.com/
Plastikowa miska w mikrofali?:D
Przede wszystkim na pewno nie kupować w hipermarketach, nie wiadomo jak długo to mięso tam ...
MAGNEZ W TABLETKACH jest NAJLEPSZY ! Nie drogi ! I skuteczny !
banan ? czekolada najbardziej mi odpowiada a ile nawet kalorii jest w niej dlatego NIE nie ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.143