Polędwica z dzika

Polędwica z dzika
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal = 0 kcal
Marmolada żurawinowa  g  x   kcal =  kcal
Polędwica z dzika  g  x  kcal = 0 kcal
Śliwki suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Polędwica z dzika
  1. 1. Z wina, wody, soku z cytryny, pokrojonej cebuli, przypraw korzennych i suszonych śliwek przygotowujemy marynatę.
    Z wina, wody, soku z cytryny, pokrojonej cebuli, przypraw korzennych i suszonych śliwek przygotowujemy marynatę.
  2. 2. Wszystkie składniki doprowadzamy do wrzenia, zestawiamy z ognia i wkładamy polędwicę.
  3. 3. Całość odstawiamy w chłodne miejsce na 3 dni.
  4. 4. Po upływie tego czasu mięso przekładamy do rondla, dodajemy smalec i dusimy pod przykryciem 2 godziny. Od czasu do czasu mięso polewamy łyżką marynaty. 
  5. 5. Dodajemy śliwki i cebulę.
  6. 6. Gdy polędwica zarumieni się i będzie miękka posypujemy mąką.
  7. 7. Smażymy, dodając do sosu marmoladę żurawinową, cynamon, cukier i marynatę. Jeśli sos jest zbyt gęsty rozcieńczamy go wodą lub rosołem.
  8. 8. Przed podaniem mięso kroimy na równe części.
  9. 9. Układamy na półmisku i polewamy przetartym przez sito sosem, przybieramy natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.768