Cielęce flaki z winem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Flaki cielęce  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cielęce flaki z winem
  1. 1. Opłukane flaki sparzamy wrząt­kiem.
  2. 2. Włoszczyznę oraz cebulę oczyszczamy, obieramy i myjemy.
  3. 3. Zalewamy je wodą, dodajemy flaki, liść laurowy oraz ziele angielskie i sól. Całość gotujemy.
  4. 4. Mięk­kie flaki odcedzamy i kroimy w niewielkie kawałki.
  5. 5. Na patelni przygotowujemy zasmażkę z masła i mąki, po czym rozprowadzamy ją winem.
  6. 6. Powstały sos rozrzedzamy wywarem, w którym gotowały się flaki. Doprawiamy do smaku sokiem wyciśniętym z cytryny, cukrem, solą oraz pieprzem.
  7. 7. Zaciągamy sos żółtkami, dodajemy flaki i kilka plastrów cytryny.
  8. 8. Przed podaniem podgrzewamy potrawę.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol cielęcina warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.027