Zupa staropolska cebulowa

Zupa staropolska cebulowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Chleb żytni razowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa staropolska cebulowa
  1. 1. Chleb bez skórek kroimy na małe kawałki, skrapiamy masłem na patelni i wstawiamy do pieca, aby dobrze wysechł i lekko się zarumienił.
    Chleb bez skórek kroimy na małe kawałki, skrapiamy masłem na patelni i wstawiamy do pieca, aby dobrze wysechł i lekko się zarumienił.
  2. 2. Oddzielnie szatkujemy cebulę, wkładamy do rondla z resztką masła i dusimy.
  3. 3. Kiedy cebula zacznie żółknąć, dokładamy grzanki.
  4. 4. Wlewamy litr wody i szklankę wina, gotujemy 30-40 minut.
  5. 5. Następnie przecieramy przez sito chleb i cebulę.
  6. 6. Przed podaniem zupę podgrzewamy i zaciągamy żółtkami rozbitymi w śmietanie.
  7. 7. Rozlewamy do kamionkowych miseczek a na wierzchu układamy plastry sera żółtego i zapiekamy w piecu przez 5 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd423535 metformin without a prescriptions online tetracycline clindamycin hcl 300 mg ...
wh0cd7982 purchase lynoral
wh0cd775159 buy zestoretic
wh0cd839115 Trazodone Hydrochloride
wh0cd989844 prozac levaquin where to buy tadalafil online ventolin augmentin pill
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.966