Zupa staropolska cebulowa

Zupa staropolska cebulowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Chleb żytni razowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa staropolska cebulowa
  1. 1. Chleb bez skórek kroimy na małe kawałki, skrapiamy masłem na patelni i wstawiamy do pieca, aby dobrze wysechł i lekko się zarumienił.
    Chleb bez skórek kroimy na małe kawałki, skrapiamy masłem na patelni i wstawiamy do pieca, aby dobrze wysechł i lekko się zarumienił.
  2. 2. Oddzielnie szatkujemy cebulę, wkładamy do rondla z resztką masła i dusimy.
  3. 3. Kiedy cebula zacznie żółknąć, dokładamy grzanki.
  4. 4. Wlewamy litr wody i szklankę wina, gotujemy 30-40 minut.
  5. 5. Następnie przecieramy przez sito chleb i cebulę.
  6. 6. Przed podaniem zupę podgrzewamy i zaciągamy żółtkami rozbitymi w śmietanie.
  7. 7. Rozlewamy do kamionkowych miseczek a na wierzchu układamy plastry sera żółtego i zapiekamy w piecu przez 5 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd501390 sildenafil yasmin revia furosemide prednisolone
wh0cd868763 medrol pak
wh0cd252342 trental lamisil digoxin alesse birth control trandate 100mg lithium website
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.651