Comber z warchlaka upieczony w cieście

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Comber  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Comber z warchlaka upieczony w cieście
  1. 1. Comber wraz ze skórą oczyszczamy i solimy. Pozostawiamy go w naczyniu na godzinę.
  2. 2. Związujemy go sznurkiem, aby zachował wypukły kształt.
  3. 3. Do garnka wrzucamy cienko pokrojone jarzyny i przyprawy.
  4. 4. Mięso kładziemy na wierzch warzyw i układamy na nim słoninę pokrojoną w plastry. Dodajemy 2 łyżki wody.
  5. 5. Całość dusimy w sosie pod przykryciem.
  6. 6. Podczas gdy comber jest na wpół upieczony, z mąki i wody zagniatamy ciasto.
  7. 7. Rozwałkowujemy je i kładziemy na nim mięso (skórą na spód).
  8. 8. Mięso przyprawiamy roztartym majerankiem, rozmarynem i kminem.
  9. 9. Układamy na nim jarzyny i w środek combra wlewamy sos.
  10. 10. Ciasto zawijamy, tak aby nie wydostawała się para z pieczeni i układamy na blasze.
  11. 11. Całość wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę.
  12. 12. Miękkie mięso oddzielamy od ciasta i kroimy na żeberka.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.653