Comber z warchlaka upieczony w cieście

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Comber  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Comber z warchlaka upieczony w cieście
  1. 1. Comber wraz ze skórą oczyszczamy i solimy. Pozostawiamy go w naczyniu na godzinę.
  2. 2. Związujemy go sznurkiem, aby zachował wypukły kształt.
  3. 3. Do garnka wrzucamy cienko pokrojone jarzyny i przyprawy.
  4. 4. Mięso kładziemy na wierzch warzyw i układamy na nim słoninę pokrojoną w plastry. Dodajemy 2 łyżki wody.
  5. 5. Całość dusimy w sosie pod przykryciem.
  6. 6. Podczas gdy comber jest na wpół upieczony, z mąki i wody zagniatamy ciasto.
  7. 7. Rozwałkowujemy je i kładziemy na nim mięso (skórą na spód).
  8. 8. Mięso przyprawiamy roztartym majerankiem, rozmarynem i kminem.
  9. 9. Układamy na nim jarzyny i w środek combra wlewamy sos.
  10. 10. Ciasto zawijamy, tak aby nie wydostawała się para z pieczeni i układamy na blasze.
  11. 11. Całość wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę.
  12. 12. Miękkie mięso oddzielamy od ciasta i kroimy na żeberka.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
wh0cd587259 sildenafil 50 order amoxil online bentyl plendil albenza lipitor ventolin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.754