Kiełbasa z dzika

Kiełbasa z dzika
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.5
10
Średnia 2.5 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z dzika  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
E252 Azotan potasu  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kiełbasa z dzika
  1. 1. Mięso mielimy w maszynce.
    Mięso mielimy w maszynce.
  2. 2. Następnie dodajemy utarte przyprawy, sól, wodę, saletrę, roztarty czosnek oraz po­krojoną słoninę.
  3. 3. Mieszamy wszystko i napełniamy dokładnie kiełbaśnicę.
  4. 4. Związujemy i przez trzy dni przechowujemy w chłodnym miejscu.
  5. 5. Następnie jeszcze raz uciskamy mięso w kiełbaśnicy i wieszamy nad gorącym dymem.
  6. 6. Uwędzoną w dymie kiełbasę wkładamy do wrzątku i gotujemy na małym ogniu przez ok. pół godziny.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie Wędzone
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Jak można coś takiego wciskać ludziom?! Ohyda! Przy pierwszym kęsie wyczułam mannę, a ...
swietnie
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.117