Rolada z prosięcia z orzechami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech pistacjowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada z prosięcia z orzechami
  1. 1. Z oczyszczonego prosięcia wyjmujemy wszystkie kości, pozostawiając mięso przy skórze.
  2. 2. Resztki mięsa, które zostały przy kościach, obieramy i mielimy z wieprzowiną, cielęciną, po­łową słoniny i oczyszczonymi sardelami.
  3. 3. Do nadzienia dodajemy gałkę muszkatołową, sól i wino.
  4. 4. Mieszamy wszystkie składniki i przecieramy przez rzadkie sito.
  5. 5. Pozostałą słoninę kroimy w kostkę.
  6. 6. Z żółtek gotujemy na parze omlet, a następnie kroimy go w kostkę.
  7. 7. Pistacje sparzamy wrzątkiem.
  8. 8. Słoninę, żółtka i pistacje dodajemy do nadzienia.
  9. 9. Nadzienie wkładamy w skórę prosięcia, zszywamy i obwiązujemy grubą nicią.
  10. 10. Mięso wkładamy do brytfanny i zalewamy gorącą wodą.
  11. 11. Gotujemy roladę przez 2 godziny.
  12. 12. Schładzamy mięso i podajemy na drugi dzień.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Śniadanie Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.196