Rolada z prosięcia z orzechami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech pistacjowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada z prosięcia z orzechami
  1. 1. Z oczyszczonego prosięcia wyjmujemy wszystkie kości, pozostawiając mięso przy skórze.
  2. 2. Resztki mięsa, które zostały przy kościach, obieramy i mielimy z wieprzowiną, cielęciną, po­łową słoniny i oczyszczonymi sardelami.
  3. 3. Do nadzienia dodajemy gałkę muszkatołową, sól i wino.
  4. 4. Mieszamy wszystkie składniki i przecieramy przez rzadkie sito.
  5. 5. Pozostałą słoninę kroimy w kostkę.
  6. 6. Z żółtek gotujemy na parze omlet, a następnie kroimy go w kostkę.
  7. 7. Pistacje sparzamy wrzątkiem.
  8. 8. Słoninę, żółtka i pistacje dodajemy do nadzienia.
  9. 9. Nadzienie wkładamy w skórę prosięcia, zszywamy i obwiązujemy grubą nicią.
  10. 10. Mięso wkładamy do brytfanny i zalewamy gorącą wodą.
  11. 11. Gotujemy roladę przez 2 godziny.
  12. 12. Schładzamy mięso i podajemy na drugi dzień.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Śniadanie Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.849