Pulpety z mózgu

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mózg cielęcy  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pulpety z mózgu
  1. 1. W garnku zagotowujemy wodę.
  2. 2. Dodajemy sól i sok wyciśnięty z cytryny.
  3. 3. Mózg oczyszczamy z błonki, myjemy i wkładamy do wrzątku.
  4. 4. Gotujemy go przez ok. 6 minut, aż stężeje.
  5. 5. Ugotowany mózg odcedzamy i mielimy.
  6. 6. Pieczarki oczyszczamy, płuczemy i osuszamy.
  7. 7. Cebulę obieramy z łupin, płuczemy i osuszamy.
  8. 8. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, następnie dusimy na maśle.
  9. 9. Do zmielonego mózgu dodajemy bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, cebulę i pieczarki oraz jajko, mieszamy.
  10. 10. Doprawiamy solą i pieprzem.
  11. 11. Z uzyskanej masy wyrabiamy pulpety.
  12. 12. Przekładamy pulpety do wrzącej, lekko osolonej wody i gotujemy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.892