Ziemniaczana sałata "Murzynka"

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zaprawa do sałat z ziół  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Rzeżucha  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki fioletowe  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor koktajlowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ziemniaczana sałata "Murzynka"
  1. 1. Oczyszczone ziemniaki go­tujemy w osolonej wodzie tak, aby się nie rozgotowały. Jeszcze ciepłe obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry.
  2. 2. Cebulę drobno kroimy i solimy, aby zmiękła.
  3. 3. Ziemniaki mieszamy z cebulą oraz połową przygotowanej zaprawy. Następnie wykładamy na salaterkę i obkładamy wcześniej ugotowanymi, fioletowymi ziemniakami.
  4. 4. Sałatkę polewamy pozostałym sosem, obkładamy rzeżuchą i posypujemy szczypiorkiem. Z pomidorów układamy ozdobną rozetę.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd289528 loratadine claritin Order Cheapest Allopurinol Online
wh0cd619714 stromectol nexium triamterene-hctz 37.5-25 mg tb buy tetracycline where to buy ...
wh0cd3301 xalatan periactin amoxicillin 875 yasmin asacol 400 mg abana diclofenac nolvadex
to pisal jakis analfabeta - i do tego kulinarny? mieso jest chude bo tluszcz skapuje? i zwiazki ...
wh0cd452417 provera drug colchicine online ZOVIRAX
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.714