Głuszec pieczony

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Głuszec  g  x  kcal =  kcal
Marynata jarzynowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Głuszec pieczony
  1. 1. Głuszca zalewamy marynatą.
  2. 2. Dodajemy do niego łyżeczkę jałowca, kawałek imbiru i pozostawiamy na 3 dni.
  3. 3. Po upływie tego czasu mięso solimy i odstawiamy na godzinę.
  4. 4. Szpikujemy je słoniną i przekładamy do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia.
  5. 5. Głuszca wstawiamy do piekarnika i pieczemy, polewając go od czasu do czasu masłem.
  6. 6. Upie­czonego głuszca kroimy na kawałki, układamy na półmisku i polewamy zrumienioną bułeczką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Metody przygotowania: Marynowanie Pieczenie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.878