Paprykowana słonina

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Papryka szegedyńska  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paprykowana słonina
  1. 1. Słoninę nacieramy roztartym czosnkiem oraz solą.
  2. 2. Przekładamy ją do miski, przykrywamy i odstawiamy na 2-3 tygodnie w chłodne miejsce.
  3. 3. Codziennie obracamy słoninę, następnie wyjmujemy ją i osuszamy.
  4. 4. Wędzimy przez 1-3 dni, w zależności od wędzarni i dymu.
  5. 5. Uwędzoną słoninę zanurzany na 2 minuty we wrzącej wodzie.
  6. 6. Następnie osuszamy i nacieramy papryką.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Wędzone
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd619715 apcalis online plaquenil rhinocort buy imodium homepage flomax buy ginseng reglan
wh0cd150249 toradol acyclovir
wh0cd76776 toradol online tetracycline
wh0cd685530 cymbalta ciprofloxacin 500 mg retin-a where can i buy vermox allopurinol medication ...
wh0cd289528 loratadine claritin Order Cheapest Allopurinol Online
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.62