Duszony głuszec w sosie z czerwonego wina

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Głuszec  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Marynata z winem do dziczyzny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Duszony głuszec w sosie z czerwonego wina
  1. 1. Głuszca zalewamy marynatą na 3-4 dni.
  2. 2. Po upływie tego czasu mięso solimy i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
  3. 3. Obkładamy je plastrami słoniny i dusimy pod przykryciem, aby się zarumienił.
  4. 4. Ugotowane mięso wyjmujemy z rondla, dzielimy na części, a pozostały z duszenia tłuszcz odlewamy.
  5. 5. Porcje głuszca ponownie wkładamy do garnka.
  6. 6. Na rozpuszczone masło wsypujemy mąkę i rozprowadzamy je winem oraz rosołem.
  7. 7. Mięso polewamy sosem i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy sok z cytryny i kapary.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Metody przygotowania: Duszenie Marynowanie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.008