Duszony głuszec w sosie z czerwonego wina

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Głuszec  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Marynata z winem do dziczyzny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Duszony głuszec w sosie z czerwonego wina
  1. 1. Głuszca zalewamy marynatą na 3-4 dni.
  2. 2. Po upływie tego czasu mięso solimy i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
  3. 3. Obkładamy je plastrami słoniny i dusimy pod przykryciem, aby się zarumienił.
  4. 4. Ugotowane mięso wyjmujemy z rondla, dzielimy na części, a pozostały z duszenia tłuszcz odlewamy.
  5. 5. Porcje głuszca ponownie wkładamy do garnka.
  6. 6. Na rozpuszczone masło wsypujemy mąkę i rozprowadzamy je winem oraz rosołem.
  7. 7. Mięso polewamy sosem i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy sok z cytryny i kapary.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Metody przygotowania: Duszenie Marynowanie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
wh0cd836120 Zoloft buy tenormin
wh0cd414797 buy furosemide doxycycline buy abilify propecia wellbutrin citalopram buy allopurinol ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.794