Pieczeń barania na sposób dziczyzny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Wino  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń barania na sposób dziczyzny
  1. 1. Baraninę obieramy z łoju i żył, wkładamy do miski, zalewamy ostudzoną marynatą ugotowaną z wina, soku z cytryny, liści laurowych, gorzkiego pieprzu, ziela angielskiego i jałowca . Odstawiamy na 2-3 dni w chłodne miejsce. Co kilka godzin obracamy.
  2. 2. Mięso osączamy z marynaty, solimy, szpikujemy słoniną, oprószamy mąką i wkładamy na rozgrzany tłuszcz.
  3. 3. Obsmażamy mięso z każdej strony.
  4. 4. Jarzyny kroimy w cienkie paski. Gdy mięso będzie rumiane, dodajemy jarzyny, podlewamy łyżką marynaty i dalej dusimy pod przykryciem.
  5. 5. Mieszamy często i podlewamy od czasu do czasu marynatą. Jeśli marynaty będzie za mało, podlewamy wodą lub rosołem.
  6. 6. Sos, który powstał w trakcie duszenia mięsa przecieramy przez sito lub miksujemy i wlewamy z powrotem do naczynia z mięsem.
  7. 7. Do miękkiego mięsa dodajemy kapary i dusimy jeszcze 5 minut.
  8. 8. Mięso podajemy polane sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
wh0cd187426 triamterene brand name
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.415