Ziemniaczki zapiekane w sosie beszamelowym

Ziemniaczki zapiekane w  sosie beszamelowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Sos beszamelowy  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ziemniaczki zapiekane w sosie beszamelowym
  1. 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Następnie obieramy i kroimy w talarki.
    Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Następnie obieramy i kroimy w talarki.
  2. 2. Przygotowane ziemniaki mieszamy z połową parmezanu.
  3. 3. Przekładamy do posma­rowanego masłem naczynia żaroodpornego, a następnie polewamy niezbyt gęstym sosem beszamelowym.
  4. 4. Posypujemy parmezanem i zrumienioną na maśle bułką.
  5. 5. Całość zapiekamy w piekarniku do momentu, gdy ziemniaki będą ładnie przyrumienione.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne warzywa ziemniaki
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.612