Ziemniaczki zapiekane w sosie beszamelowym

Ziemniaczki zapiekane w  sosie beszamelowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Sos beszamelowy  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ziemniaczki zapiekane w sosie beszamelowym
  1. 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Następnie obieramy i kroimy w talarki.
    Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Następnie obieramy i kroimy w talarki.
  2. 2. Przygotowane ziemniaki mieszamy z połową parmezanu.
  3. 3. Przekładamy do posma­rowanego masłem naczynia żaroodpornego, a następnie polewamy niezbyt gęstym sosem beszamelowym.
  4. 4. Posypujemy parmezanem i zrumienioną na maśle bułką.
  5. 5. Całość zapiekamy w piekarniku do momentu, gdy ziemniaki będą ładnie przyrumienione.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne warzywa ziemniaki
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd35759 cephalexin 500 buy bentyl nexium prescription
wh0cd974696 buy elimite online clomid albuterol hfa inhaler sildenafil buy proscar online buy ...
wh0cd505223 HCTZ buy cymbalta erythromycin
wh0cd385461 exelon luvox hoodia max plus alesse sinemet
wh0cd182709 seroquel citalopram sildenafil misoprostol online buy innopran elocon
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.603