Tarteletki smażone

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Drożdże suszone  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tarteletki smażone
  1. 1. Mąkę wsypujemy na stolnicę, dodajmy do niej jajko, drożdże, śmietanę, mielone migdały, rum oraz szczyptę soli. Całość zagniatamy, aż powstanie jednolita masa.
  2. 2. Odstawiamy ciasto na pół godziny.
  3. 3. Wałkujemy ciasto i wycinamy z niego koła wielkości salaterki.
  4. 4. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim przygotowane tarteletki.
  5. 5. Rumiane ciastka wykładamy na talerz.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.399