Mostek cielęcy nadziewany

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mostek cielęcy  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mostek cielęcy nadziewany
  1. 1. Mięso płuczemy i rozcinamy pomiędzy warstwami mięsa i błon tak, aby utworzyła się kieszeń.
  2. 2. Cienkim, ostrym nożem delikatnie odcinamy kości żebrowe, aż do nasady z obu stron. Uważamy, aby nie uszkodzić błon i mięsa.
  3. 3. Kręgosłup nacinamy w poprzek w wielu miejscach tak, aby łatwiej było porcjować go po upieczeniu.
  4. 4. Bułkę moczymy w mleku i odciskamy.
  5. 5. Siekamy koper.
  6. 6. Ucieramy żółtka z masłem, dodajemy bułkę i mieszamy.
  7. 7. Dodajemy przyprawy, koperek i solimy.
  8. 8. Ubijamy pianę, mieszamy ją z masłem i dodajemy tartą bułkę.
  9. 9. Utworzoną w mięsie kieszeń wypełniamy przygotowanym nadzieniem.
  10. 10. Mięso układamy na brytfannie, polewamy olejem i pieczemy do miękkości w piekarniku, podlewając od czasu do czasu wodą.
  11. 11. Gotowe mięso kroimy wraz z kością kręgosłupa w poprzek na 1/2cm kawałki.
  12. 12. Przed podaniem układamy mięso na długim półmisku i polewamy własnym sosem.
  13. 13. Potrawę podajemy z ziemniakami, sałatkami, kompotem z borówek lub z chrzanem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Przyrządzanie ragout ~ Marcin Fryzjer
Ja ze względu na unikanie białej smierci (sól, mąka, cukier) robię najczęściej ragout ...
pięknie ! wszystko wyszło idealnie !
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.977