Mostek cielęcy nadziewany

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mostek cielęcy  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mostek cielęcy nadziewany
  1. 1. Mięso płuczemy i rozcinamy pomiędzy warstwami mięsa i błon tak, aby utworzyła się kieszeń.
  2. 2. Cienkim, ostrym nożem delikatnie odcinamy kości żebrowe, aż do nasady z obu stron. Uważamy, aby nie uszkodzić błon i mięsa.
  3. 3. Kręgosłup nacinamy w poprzek w wielu miejscach tak, aby łatwiej było porcjować go po upieczeniu.
  4. 4. Bułkę moczymy w mleku i odciskamy.
  5. 5. Siekamy koper.
  6. 6. Ucieramy żółtka z masłem, dodajemy bułkę i mieszamy.
  7. 7. Dodajemy przyprawy, koperek i solimy.
  8. 8. Ubijamy pianę, mieszamy ją z masłem i dodajemy tartą bułkę.
  9. 9. Utworzoną w mięsie kieszeń wypełniamy przygotowanym nadzieniem.
  10. 10. Mięso układamy na brytfannie, polewamy olejem i pieczemy do miękkości w piekarniku, podlewając od czasu do czasu wodą.
  11. 11. Gotowe mięso kroimy wraz z kością kręgosłupa w poprzek na 1/2cm kawałki.
  12. 12. Przed podaniem układamy mięso na długim półmisku i polewamy własnym sosem.
  13. 13. Potrawę podajemy z ziemniakami, sałatkami, kompotem z borówek lub z chrzanem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.078