Opor Ayam - Kurczak w kokosowym sosie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udo z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Trawa cytrynowa  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Mleko kokosowe  g  x  kcal =  kcal
Sok z limonki  g  x   kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal = 0 kcal
Szalotka  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier palmowy  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Opor Ayam - Kurczak w kokosowym sosie
  1. 1. Mięso z ud kurczaka oddzielamy od kości, myjemy i kroimy w kostkę.
  2. 2. Mleko kokosowe wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Gdy rozdzieli się na dwie warstwy śmietanę i wodę, zdejmujemy śmietankę z góry. Powinniśmy otrzymać około 150 ml śmietanki.
  3. 3. Trawę cytrynową siekamy.
  4. 4. Nasiona kolendry prażymy na patelni.
  5. 5. Szalotki i czosnek obieramy i kroimy.
  6. 6. Kolendrę, kminek i biały pieprz ucieramy w moździerzu. Dodajemy tung molukański, imbir, szalotki, czosnek i cukier i miksujemy.
  7. 7. Rozgrzewamy w rondlu olej i dodaj przyprawy, lekko podsmaż i dodaj kurczaka.
  8. 8. Smażymy kurczaka, mieszając, aby równomiernie pokrył się pastą z przypraw.
  9. 9. Dodajemy trawę cytrynową i liście laurowe.
  10. 10. Doprowadzamy potrawę do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy na małym ogniu przez 3 minuty.
  11. 11. Dodajemy śmietankę kokosową, doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez 2 minuty, aż sos zgęstnieje.
  12. 12. Doprawić do smaku solą i ewentualnie białym pieprzem oraz sokiem z limonki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Duszenie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.789