Opor Ayam - Kurczak w kokosowym sosie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udo z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Trawa cytrynowa  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Mleko kokosowe  g  x  kcal =  kcal
Sok z limonki  g  x   kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal = 0 kcal
Szalotka  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier palmowy  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Opor Ayam - Kurczak w kokosowym sosie
  1. 1. Mięso z ud kurczaka oddzielamy od kości, myjemy i kroimy w kostkę.
  2. 2. Mleko kokosowe wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Gdy rozdzieli się na dwie warstwy śmietanę i wodę, zdejmujemy śmietankę z góry. Powinniśmy otrzymać około 150 ml śmietanki.
  3. 3. Trawę cytrynową siekamy.
  4. 4. Nasiona kolendry prażymy na patelni.
  5. 5. Szalotki i czosnek obieramy i kroimy.
  6. 6. Kolendrę, kminek i biały pieprz ucieramy w moździerzu. Dodajemy tung molukański, imbir, szalotki, czosnek i cukier i miksujemy.
  7. 7. Rozgrzewamy w rondlu olej i dodaj przyprawy, lekko podsmaż i dodaj kurczaka.
  8. 8. Smażymy kurczaka, mieszając, aby równomiernie pokrył się pastą z przypraw.
  9. 9. Dodajemy trawę cytrynową i liście laurowe.
  10. 10. Doprowadzamy potrawę do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy na małym ogniu przez 3 minuty.
  11. 11. Dodajemy śmietankę kokosową, doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez 2 minuty, aż sos zgęstnieje.
  12. 12. Doprawić do smaku solą i ewentualnie białym pieprzem oraz sokiem z limonki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Duszenie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.24