Omlet ze szpinakiem

Omlet ze szpinakiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.5
2
Średnia 2.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Szpinak  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 30%  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Omlet ze szpinakiem
  1. 1. Liście szpinaku dokładnie myjemy i gotujemy około 3-4 minut.
    Liście szpinaku dokładnie myjemy i gotujemy około 3-4 minut.
  2. 2. Jajka, żółtka i śmietankę dokładnie mieszamy.
  3. 3. Następnie dodajemy wystudzony szpinak i doprawiamy solą. Całość dokładnie mieszamy.
  4. 4. Na patelni zarumieniamy masło. Smażymy na nim wcześniej przygotowaną masę.
  5. 5. Smażymy omlet z dwóch stron i kładziemy na półmisek.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.238