Jajecznica z parmezanem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Chleb biały  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jajecznica z parmezanem
  1. 1. Słoninę kroimy w plastry i smażymy na patelni aż się w połowie wytopi. W międzyczasie chleb kroimy w drobna kostkę, po czym dodajemy go do słoniny.
  2. 2. Do oddzielnego naczynia wbijamy jaja i wlewamy do nich mleko oraz wsypujemy starty na tarce ser.
  3. 3. Całość dokładnie mieszamy, wlewamy na patelnię z rumianymi grzankami i smażymy aż jajecznica osiągnie zwartą konsystencję. W trakcie smażenia jajecznicę możemy osolić.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd542798 inderal buy robaxin cheapest avalide diclofenac buspar
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.62