Ziemniaczki na przekąskę

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ziemniaczki na przekąskę
  1. 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie i dokładnie studzimy. Obieramy, przecinamy na pół i wydrążamy łyżeczką środek.
  2. 2. Posiekane pieczarki i cebulę dusimy na maśle.
  3. 3. Mieszamy pokrojoną szynkę z wydrążonymi środkami ziemniaków, startym parmezanem, jajkiem oraz posiekanymi koperkiem i natką. Całość solimy.
  4. 4. Przygotowanym farszem napełniamy ziemniaczki, układamy na blasze, kropimy masłem i posypujemy serem.
  5. 5. Całość zapiekamy w 180⁰C 15-20 minut. W czasie pieczenia kilkakrotnie skrapiamy ziemniaczki masłem, aby były chrupiące.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Przyrządzanie ragout ~ Marcin Fryzjer
Ja ze względu na unikanie białej smierci (sól, mąka, cukier) robię najczęściej ragout ...
pięknie ! wszystko wyszło idealnie !
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.258