Kebab z jagnięciną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jagnięcina  g  x  kcal = 0 kcal
Pita  g  x   kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Sałata głowiasta  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Jogurt naturalny  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kebab z jagnięciną
  1. 1. Płuczemy mięso pod zimną, bieżącą wodą, a następnie osuszamy je.
  2. 2. Siekaj mięso.
  3. 3. Mieszamy oliwę z przyprawami, mąką i surowym jajkiem, dodajemy mięso.
  4. 4. Całość przekładamy na wyłożoną tackę do grillowania, wyrównujemy powierzchnię.
  5. 5. Kładziemy na ruszcie średnio nagrzanego grilla i pieczemy na rumiano, przez 5-7 minut.
  6. 6. Usuwamy pergamin, przekładamy mięso na drugą stronę i pieczemy przez kolejne 3-5 minut.
  7. 7. Kroimy mięso w cienkie paski i skrapiamy je sokiem z cytryny.
  8. 8. Mieszamy jogurt z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  9. 9. Nacinamy pity w poprzek, do środka wkładamy sałatę, pokrojone w plastry pomidory oraz jagnięcinę i polewamy sosem jogurtowo-czosnkowym.
  10. 10. Kebaby podgrzewamy w piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jagnięcina mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Grillowanie Zapiekanie, opiekanie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd675280 Purchase Sildenafil recommended reading
wh0cd273229 buy yasmin Albuterol Online metformin er
wh0cd249469 Buy Inderal dutasteride
wh0cd162269 hydrochlorothiazide 12.5 buy strattera buy stromectol online buy cafergot online cheap ...
wh0cd566558 albuterol inhaler no prescription albuterol inhaler lipitor adalat without ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.037