Kebab z jagnięciną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jagnięcina  g  x  kcal = 0 kcal
Pita  g  x   kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Sałata głowiasta  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Jogurt naturalny  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kebab z jagnięciną
  1. 1. Płuczemy mięso pod zimną, bieżącą wodą, a następnie osuszamy je.
  2. 2. Siekaj mięso.
  3. 3. Mieszamy oliwę z przyprawami, mąką i surowym jajkiem, dodajemy mięso.
  4. 4. Całość przekładamy na wyłożoną tackę do grillowania, wyrównujemy powierzchnię.
  5. 5. Kładziemy na ruszcie średnio nagrzanego grilla i pieczemy na rumiano, przez 5-7 minut.
  6. 6. Usuwamy pergamin, przekładamy mięso na drugą stronę i pieczemy przez kolejne 3-5 minut.
  7. 7. Kroimy mięso w cienkie paski i skrapiamy je sokiem z cytryny.
  8. 8. Mieszamy jogurt z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  9. 9. Nacinamy pity w poprzek, do środka wkładamy sałatę, pokrojone w plastry pomidory oraz jagnięcinę i polewamy sosem jogurtowo-czosnkowym.
  10. 10. Kebaby podgrzewamy w piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jagnięcina mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Grillowanie Zapiekanie, opiekanie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd635945 terramycin prandin propecia
wh0cd289526 plendil retin a valtrex
wh0cd415527 seroquel cephalexin probenecid colchicine ventolin
Sernix ~ Gość
wh0cd19530 amoxil 875 mg for more info diclofenac asacol citalopram for anxiety and stress ...
wh0cd664572 buy tadacip
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.333