Potrawa z kuropatwy z ryżem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wątroba wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Kuropatwa  g  x  kcal =  kcal
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Potrawa z kuropatwy z ryżem
  1. 1. Oczyszczoną kuropatwę solimy i obkładamy plastrami słoniny.
  2. 2. Mięso pieczemy w piekarniku, a gdy tłuszcz się trochę stopi, a kuropatwa będzie na wpół upieczona dodajemy wątróbkę i razem pieczemy.
  3. 3. W oddzielnym rondelku gotujemy trufle w winie.
  4. 4. Upieczoną kuropatwę dzielimy na części. Oddzielamy pierś w całości, przekładamy do żaroodpornego naczynia i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  5. 5.  Resztę mięsa z ku­ropatwy kilkakrotnie mielimy ze słoniną, ce­bulą i wątróbką w maszynce do mielenia.
  6. 6. Następnie masę mieszamy z winem, w którym gotowała się trufla, dodajemy również sól i roz­prowadzamy rosołem.
  7. 7. Na koniec przecieramy przez sito.
  8. 8. Całość podgrzewamy w naczyniu.
  9. 9. Ryż gotujemy z masłem i mieszamy go ze śmieta­ną oraz połową parmezanu.
  10. 10. Pół­misek obkładamy ryżem, a na samym środku układamy prze­tarte mięso.
  11. 11. Garnirujemy plasterka­mi mięsa z piersi kuro­patwy i posypujemy posiekaną truflą.
  12. 12. Przed podaniem ryż posypujemy parmezanem i zrumie­nioną na maśle bułką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób wieprzowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.894