Kurczak z kuskusem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kasza kuskus  g  x  kcal =  kcal
Pierś z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Warzywa mrożone  g  x   kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kurczak z kuskusem
  1. 1. Kurczaka umyj i pokrój w niedużą kostkę.
  2. 2. Włóż mięso do miski, zalej sosem sojowym i przypraw.
  3. 3. Na patelni rozgrzej olej podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i dodaj mięso.
  4. 4. Początkowo smaż na dużym ogniu, a gdy mięso z każdej strony zmieni kolor, zmniejsz ogień.
  5. 5. Usmażone mięso zdejmij z patelni. Na tę samą patelnię wrzuć warzywa i podlej je niewielką ilością wody.
  6. 6. Kuskus zalej gorącą wodą. Gotowe warzywa zmieszaj z kaszą i dodaj mięso.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Smażenie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Omijać z daleka. Sprzedają stare ciasta. Już kilka razy nabralismy się.
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.78