Potrawa z baraniny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mostek barani  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Kalarepa  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Wino  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Potrawa z baraniny
  1. 1. Baraninę kroimy na grube ka­wałki, solimy i oprószamy mąką.
  2. 2. Rumienimy z każdej strony na rozgrzanym maśle. 
  3. 3. Marchew, seler, kalarepę i cebulę kroimy w pla­stry i wkładamy do rondla.
  4. 4. Podlewamy warzywa niewielką ilością wody i dusimy pod przykryciem.
  5. 5. Pomi­dory kroimy, usuwamy ziarna i dusimy.
  6. 6. Połowę warzyw wrzucamy do rondla, wkładamy baraninę i dodajemy resztę warzyw.
  7. 7. Na pozostały na patelni tłuszcz wykładamy pomidory, wlewamy wino i zagoto­wujemy.
  8. 8. Powstały sos wlewamy do mięsa.
  9. 9. Nakrywamy i pieczemy, aż mięso będzie miękkie.
  10. 10. Gotujemy ziem­niaki na parze.
  11. 11. 12.Przed podaniem baraninę polewamy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: alkohol baranina warzywa ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.735