Potrawa z baraniny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mostek barani  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Kalarepa  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Wino  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Potrawa z baraniny
  1. 1. Baraninę kroimy na grube ka­wałki, solimy i oprószamy mąką.
  2. 2. Rumienimy z każdej strony na rozgrzanym maśle. 
  3. 3. Marchew, seler, kalarepę i cebulę kroimy w pla­stry i wkładamy do rondla.
  4. 4. Podlewamy warzywa niewielką ilością wody i dusimy pod przykryciem.
  5. 5. Pomi­dory kroimy, usuwamy ziarna i dusimy.
  6. 6. Połowę warzyw wrzucamy do rondla, wkładamy baraninę i dodajemy resztę warzyw.
  7. 7. Na pozostały na patelni tłuszcz wykładamy pomidory, wlewamy wino i zagoto­wujemy.
  8. 8. Powstały sos wlewamy do mięsa.
  9. 9. Nakrywamy i pieczemy, aż mięso będzie miękkie.
  10. 10. Gotujemy ziem­niaki na parze.
  11. 11. 12.Przed podaniem baraninę polewamy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: alkohol baranina warzywa ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.875