Jajecznica dla smakoszów

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Nerki jagnięce  g  x  kcal =  kcal
Wątroba z gęsi  g  x  kcal =  kcal
Szynka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jajecznica dla smakoszów
  1. 1. Cebulę drobno siekamy i wrzucamy ją na rozgrzaną patelnię pokrytą masłem. Wątróbkę, nerki oraz grzyby kroimy i dodajemy do miękkiej cebuli.
  2. 2. Całość dusimy pod przykrywką, od czasu do czasu rozcieńczając rosołem. Po pół godzinie wbijamy jaja i pokrojona w kostkę szynkę. Wszystkie składniki doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
  3. 3. Smażymy do momentu ścięcia się białek. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd35759 cephalexin 500 buy bentyl nexium prescription
wh0cd974696 buy elimite online clomid albuterol hfa inhaler sildenafil buy proscar online buy ...
wh0cd505223 HCTZ buy cymbalta erythromycin
wh0cd385461 exelon luvox hoodia max plus alesse sinemet
wh0cd182709 seroquel citalopram sildenafil misoprostol online buy innopran elocon
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.806