Potrawa z baraniny z jarzynami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina bez kości  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Kalarepa  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Brukselka  g  x  kcal = 0 kcal
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Potrawa z baraniny z jarzynami
  1. 1. Baraninę kroimy na kawałki.
  2. 2. Połowę masła rozpuszczamy w rondlu i zrumieniamy na nim mięso.
  3. 3. Baraninę podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem przez kwadrans.
  4. 4. Pokrojoną w plasterki kalarepę, marchew, seler i pietruszkę dodajemy do baraniny.
  5. 5. Całość dusimy aż mięso będzie miękkie.
  6. 6. W międzyczasie robimy zasmażkę z pozostałego masła, mąki i posiekanej drobno cebuli.
  7. 7. Zasmażkę rozprowadzamy zimną wodą, dodajemy kminek, pietruszkę, paprykę w proszku oraz sól. Mieszamy i wlewamy do rondla.
  8. 8. Kalafior gotujemy w osolonej wodzie.
  9. 9. Dodajemy do mięsa po­krojone w kostkę ziemniaki, bruksel­kę i kalafior.
  10. 10. Wszystkie składniki dusimy, aż będą miękkie.
  11. 11. Gotową potrawę wykładamy na półmisek.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: baranina warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.811