Blok czekoladowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mleko w proszku  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Wafle  g  x   kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Orzech laskowy  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Blok czekoladowy
  1. 1. Podgrzej i rozpuść masło.
  2. 2. Dodaj do niego 0,5 szklanki wody.
  3. 3. Dodaj cukier i dokładnie wymieszaj.
  4. 4. Orzechy pokrój, ale niezbyt drobno.
  5. 5. Wafle pokrusz.
  6. 6. Mleko w proszku wsyp do dużej miski, dodaj masło wymieszane z cukrem i całość dokładnie wymieszaj.
  7. 7. Dodaj wafle, orzechy i rodzynki.
  8. 8. Przełóż masę do natłuszczonej formy na ciasto.
  9. 9. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Metody przygotowania: Pieczenie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.983