Sałatka z kurkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kurka-pieprznik jadalny  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sałata masłowa  g  x  kcal =  kcal
Rukola  g  x  kcal =  kcal
Sos vinegret  g  x   kcal =  kcal
Ciabatta  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z kurkami
  1. 1. Kurki oczyść, umyj i pokrój w plastry.
  2. 2. Pokrój boczek w plastry.
  3. 3. Rozgrzej piekarnik do 220°C.
  4. 4. Zmieszaj 4 łyżki oliwy i tymianek w dużej misce.P
  5. 5. Dodaj dwa zmiażdżone ząbki czosnku.
  6. 6. Dodaj kurki, przypraw solą i pieprzem.
  7. 7. Wysmaruj tłuszczem blachę do pieczenia. Wsyp grzyby i piecz około 6 minut aż staną się miękkie.
  8. 8. Pokrojony boczek podsmaż na 1 łyżce oleju1.
  9. 9. Gotowy boczek wyjmij na papierową serwetkę, aby ociekł z tłuszczu.
  10. 10. Pokrój ciabattę w cienkie kromki, skrop je oliwą z oliwek, podpiecz je w piekarniku na złoty kolor i natrzyj pozostałym czosnkiem.
  11. 11. Ugotuj jajka na twardo.
  12. 12. Umyj sałatę i porwij liście.
  13. 13. Wsyp sałatę i rukolę do salaterki, posyp grzybami, pokrojonymi jajkami i boczkiem.
  14. 14. Całość zalej sosem vinegret i podawaj.
  15. 15. Podawaj z tostami z ciabatty.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: grzyby
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.523