Sałatka z kurkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kurka-pieprznik jadalny  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sałata masłowa  g  x  kcal =  kcal
Rukola  g  x  kcal =  kcal
Sos vinegret  g  x   kcal =  kcal
Ciabatta  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z kurkami
  1. 1. Kurki oczyść, umyj i pokrój w plastry.
  2. 2. Pokrój boczek w plastry.
  3. 3. Rozgrzej piekarnik do 220°C.
  4. 4. Zmieszaj 4 łyżki oliwy i tymianek w dużej misce.P
  5. 5. Dodaj dwa zmiażdżone ząbki czosnku.
  6. 6. Dodaj kurki, przypraw solą i pieprzem.
  7. 7. Wysmaruj tłuszczem blachę do pieczenia. Wsyp grzyby i piecz około 6 minut aż staną się miękkie.
  8. 8. Pokrojony boczek podsmaż na 1 łyżce oleju1.
  9. 9. Gotowy boczek wyjmij na papierową serwetkę, aby ociekł z tłuszczu.
  10. 10. Pokrój ciabattę w cienkie kromki, skrop je oliwą z oliwek, podpiecz je w piekarniku na złoty kolor i natrzyj pozostałym czosnkiem.
  11. 11. Ugotuj jajka na twardo.
  12. 12. Umyj sałatę i porwij liście.
  13. 13. Wsyp sałatę i rukolę do salaterki, posyp grzybami, pokrojonymi jajkami i boczkiem.
  14. 14. Całość zalej sosem vinegret i podawaj.
  15. 15. Podawaj z tostami z ciabatty.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: grzyby
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.025